Teknologiskolen er netop blevet tildelt næsten 2,5 mio kr af Villum Fonden til at udvikle vores teknologicamp-koncept over de næste 2,5 år. Det er anden gang vi får midler fra Børn, Unge og Science puljen under Villum Fonden, og til forskel fra sidste gang, hvor den primære opgave var at oprette nye afdelinger i region Syddanmark, er målet denne gang – i samarbejde med de nye afdelinger, at lave et fælles koncept for Robot- og Teknologicamps, så de kan køres i alle vores afdelinger indenfor projektperiodens rammer, og så vi efterfølgende har et så udførligt koncept for vores camps, at de også vil kunne tages op af andre foreninger, ungdomsskoler og efterskoler, der gerne vil prøve kræfter med teknologicamps.

Der skal under projektet udvikles læringsmaterialer, manualer til hjælpere på camp’en, og ikke mindst beskrives en pulje af færdige projekter med tilhørende indkøbsguides til benyttede komponenter og tegninger så man selv kan printe eller laserskære de mekaniske dele, der skal bruges. Målet er at mere end 500 børn og unge når at prøve at komme til Robot- og Teknologicamp inden projektet slutter med udgangen af 2025.

Se Villum Fondens opslag her: https://veluxfoundations.dk/da/science-i-fritiden-2023