Teknologiskolen

Robotic PlayEd

OBS: Dette blogindlæg skal virke som en appetizer til Robotic PlayEd. Den fulde guide findes på linket https://roboticplayed.wordpress.com/ som også kan findes nederst på siden. God fornøjelse!

Robotic PlayEd – En introduktion til læring af håndgribelig og visuel kodning

Hvorfor undervise i kodning? Om man så er såkaldt “kode-klog” eller ej, har vi alle en forståelse for hvor vidtspredt teknologien er i dag. Den findes overalt i form af computere, mobiltelefoner, TV, tablets, gps og endda armbåndsure! Så hvorfor ikke undervise fremtidens generation kodning, nu hvor teknologien er blevet en så essentiel del af vores hverdage?

Kodning er ikke så skræmmende som man skulle tro. Det er nærmest som at lære et nyt fremmedsprog, blandet med matematik og problemløsning og alle og enhver kan lære at kode. Men det skal ikke siges at det ikke kan blive kompliceret! Jo længere man venter med at lære at kode, jo sværere kan det blive, og teknologi er blevet et meget populært emne hos den yngre generation når der er tale om computerspil, virtual reality, lego robotter og meget mere. Så hvorfor ikke yde børn den service at hjælpe dem på vej til at kunne kode og bygge deres helt egen robot?

Hvis svaret er “jeg kan jo ikke finde ud af at kode selv!”, så er det ikke noget problem. Som sagt så kan kodning blive kompliceret, men der er tryk på ordet “kan”. Lærer man kodning fra bunden og starter med det sjove og det lette, bliver det så let som en leg at kode en robot. Efter det er næste skridt blot at bygge videre ovenpå den viden man nu har tillært sig når det gælder kodning. Så bliver det efterhånden ikke lige så kompliceret.

Du kan kickstarte din “coding 101” for børn her på Robotic PlayEd. Robotic PlayEd er et vejledende blogindlæg for dig som underviser, som kunne være interesseret i at undervise i kodning og robotter for folkeskoleelever, eller generelt bare børn i aldrene 8-13 år. Du vil herigennem finde forslag til introducerende aktiviteter til kodning, robotter og ikke mindst leg. Kodning skal være sjovt og spændende for alle, både børn og voksne, så leg bliver et element vi helst ser bliver implementeret i denne form for undervisning.

…Men før vi går i gang med at lege med kodning og robotter, skal vi se på hvad der er af muligheder!
Gå til Robotic PlayEd’s hjemmeside ved at klikke her for at fortsætte!